متن انگیزشی
بسیاری از مردم و حتی پزشکان موضوع چاقی و لاغری در حیطه متخصصین تغذیه می دانند. شکی نیست که متخصصین تغذیه در این خصوص بسیار آموزش دیده اند و اطلاعات و روش های ارزشمندی برای رژیم های چاقی و لاغری دارند. همچنین درصدی از مردم راهکار چاقی را ورزش می دانند. اما بسیاری از مردم بخاطر کمبود کالری و ندانستن مضرات چاقی غذا نمی خورند. بلکه می دانند و می خواهند که رژیم متخصص تغذیه را رعایت کنند اما نمی توانند. در واقع کار روان شناس و روان پزشک رفع موانع و اجبارهای ذهنی در خصوص خوردن است. برخی غذا می خورند تا آرامش بگیرند. برخی خلاء های خود را با خوردن پر می کنند. برخی در ذهن خود علیرغم متناسب بودن و حتی لاغر بودن فکر می کنند چاق هستند و به لاغری مفرط کشیده می شوند. موضوع خوردن فقط کالری نیست. بلکه در مواردی به اجبار تبدیل می شود. مانند معتادی که هروئین مصرف می کند و فرد وسواسی که ده ها بار شستشو می دهد در حالیکه هر دو از هروئین و شستشوی بی مورد بیزارند. اما جزئی مجبور در کار است. فرمان هایی برای خوردن و نخوردن وجود دارند که در حیطه آگاهی ما نیستند.
اگر تا کنون با روش های معمول رژیم غذایی و ورزش به وزن ایده آل خود نرسیده اید و تلاش های ناموفق برای حصول هدف خود را تجربه کرده اید وقت آن رسیده که به بررسی علل روانی خوردن و یا نخوردن بپردازیم. دکتر افشاری با تجریه مراجعین متعدد و تجارب شخصی در خدمت شماست.
تعریف چاقی
چاقی بیماری مزمنی است که با افزایش چربی بدن مشخص می شود. چربی بیش از حد بدن عموما به این دلیل ایجاد می شود که دریافت کالری بیشتر از مصرف آن است.
نشانه های چاقی
- افراد چاق در محیط خود نسبت به علایم غذا و خوشمزگی آن حساسیت غیرعادی دارند و در صورت دسترسی به غذا قادر به توقف خوردن نیستند.
- افراد چاق نسبت به محرک های خارجی غذا حساسند ولی نسبت به علائم داخلی گرسنگی نسبتا غیرحساس هستند.
- برخی از افراد چاق قادر نیستند بین گرسنگی و ملالت های دیگر تفاوتی قائل شوند.
همه گیر شناسی
- میزان شیوع چاقی در جمعیت عمومی حدود ۳۶ درصد است.
- میزان شیوع چاقی در میان زنان سیاه پوست آمریکایی بالاتر است.
- هزینه های پزشکی یک فرد چاق تقریبا ۴۲ درصد بیشتر از فردی با وزن طبیعی است.
امتیاز :
میانگین امتیاز 0.0 بر اساس 0 نظر
نظرات